Newborn & baby Fotografie

NEWBORN FOTOREPORTAGE

De eerste dagen van jullie pasgeboren kindje zijn heel speciaal. Deze eerste pure en tedere momenten van jullie kindje vast laten leggen als mooie herinnering voor later met een newbornfotoshoot is erg bijzonder en mooi!

Newbornfotografie
Newbornfotografie is een bijzondere vorm van fotografie. Het vastleggen van een newborn in de eerste dagen na de geboorte is een vak apart. Qua veiligheid en techniek komt er een hoop bij kijken. Newbornfoto’s maak ik meestal binnen de eerste 2 a 3 weken na de geboorte. Jullie kindje is dan nog heel slaperig en ligt dan vaak nog in de curlpose. Ik plan altijd ruim de tijd, want ik vind het belangrijk dat het ontspannen en leuk is. Ik neem alle tijd die nodig is en er is ook voldoende tijd om te voeden of te verschonen.

Keuze
Tijdens de fotoshoot hebben jullie keuze uit verschillende accessoires, props en een heleboel doeken. De één vind het erg leuk om mutsjes of haarbandjes bij de fotoshoot te gebruiken en een ander wil juist hele pure foto’s zonder deze accesoires. Jullie kunnen zelf kiezen wat jullie mooi vinden, het is tenslotte voor jullie!

Werkwijze

Studio
Jullie zijn bij mij welkom in mijn daglichtstudio voor de newbornfotoshoot als jullie hiervoor kiezen. De studio zit aan de rand van Wijchen vlak bij uitvalswegen en met parkeerruimte voor de deur zodat jullie niet ver hoeven te lopen. De ruimte beschikt over het perfecte licht voor mooie pure en zachte foto’s van jullie kindje. Natuurlijk is er ook aan jullie ouders gedacht en kunnen jullie onder het genot van een lekker kopje thee of koffie vanaf de bank meegenieten van het fotograferen. Hebben jullie nog meer kindjes, dan kunnen die zich vermaken met speelgoed wat aanwezig is. Daarnaast kan jullie kindje gewoon verschoond en gevoed worden en zijn er luiertjes en doekjes mochten jullie dit zijn vergeten. Het is namelijk vooral de bedoeling dat de fotoshoot een geniet momentje is!

Thuis
Omdat er veel voor jullie gebeurt vlak na de geboorte en je vaak niet weet hoe jullie je gaan voelen, kunnen jullie ervoor kiezen dat ik bij jullie thuis kom voor de newbornfotoshoot. Ik neem alle spullen mee die ik nodig heb om een newbornfotoshoot te kunnen doen. Ik kijk eerst in jullie huis waar ik het beste de foto’s kan maken en waar het mooiste licht is en vervolgens zet ik alles klaar voor de fotoshoot. Ik maak gebruik van natuurlijk licht om mooie zachte foto’s te maken. Ik neem een kacheltje mee zodat jullie kindje het altijd lekker warm heeft tijdens de newbornfotoshoot. Als jullie liever niet thuis maar bij mij de newbornfotoshoot willen doen, dan is dat ook mogelijk.

Samen op de foto
Ik vind het altijd mooi om jou of jullie als ouder(s) samen met jullie kindje vast te leggen en ook met eventuele broertje(s) of zusje(s). De band samen met jullie kindje is heel speciaal en dit vind ik dan ook mooi om vast te leggen op de foto. Het hoeft natuurlijk niet, ik doe dit alleen als jullie het ook leuk vinden.

Op tijd boeken
Een newbornsessie kun je nooit te vroeg boeken, het is vaak verstandig om dit al tijdens de zwangerschap te doen. Het zou jammer zijn als ik jullie moet teleurstellen omdat de plekjes al vol zijn.

Wil je een newbornfotoshoot boeken of wil je graag meer weten, neem dan eventjes contact met mij op!